Stap 3 | Sanitair plaatsen

Tijd om het sanitair te plaatsen; ‘shop’ voor een bad, wc, douche, wasmeubel en kranen en plaats deze in de ruimte.

Plaatsen van sanitair en 3D objecten

a) Ga naar hoofdmenu Sanitair | Sanitair. Open in het rechtermenu de sanitairbrowser. Blader in de database naar merken klap deze uit om series te zien. Gebruik het snel zoeken filter om op beschrijving of formaat te zoeken. De volgende producten zijn in het project gebruikt:

SanitairMerkSerieBestelnummer /
omschrijving
BadRihoTubsBA18
DouchegootESS Easy DrainEasy Drain WaterstopED-WS-Z-90
DouchedeurKermi10 AtgATC2R09320VAK
Wastafel PrimabadGet UpWM 800 GUK0
KastPrimabad Get UpWK 800 GUK-D
SpiegelkastPrimabad SpiegelkastenSKB 803 A
WCGeberit GmbH WC-komplettanlagen 146.220.11.1
Bedieningsafdekplaat Geberit GmbHBetätigungsplatten115.770.11.5
BadmengkraanHOTBATHChapC005
DouchekraanHOTBATHLaddySDS1
Wand wastafelkraanHOTBATHCobberCB006T
ToiletborstelhouderGeesaWynk4511-02
Toiletrolhouder GeesaNemox Stainless Steel6508-05
AccessoiresVisoft BathroomAccessoriesEventuele objecten ter decoratie van de ruimte

Als je het object hebt gevonden, rechtsklik je erop en selecteer je Aan mandje toevoegen > Project. Sluit de sanitairbrowser als je alle producten in mandje hebt geplaatst. Het mandje project zie je aan de linkerzijde, boven de knoppen Explorer en Browser.

b) Klik op het tabblad Mijn mandje aan de linkerzijde van je werkscherm. Sleep de objecten vanuit het mandje naar de ruimte en zet de objecten op de juiste plek neer. De afstand voor het toilet en bedieningsplaat is x = 65 cm (hart). Het meubelkast, wasbak, kraan en spiegelkast zet je op afstand x = 46.8. De douche centreer je in het midden van de wand en de muur, de douchegoot zet je tegen de muur aan. De badkraan centreer je in het midden van de nissen. Ga naar wandzicht en gebruik centreren tussen twee punten om een lijn tussen de twee hoeken van de nissen te trekken:

c) Plaats het bad in vloerzicht, links boven in de hoek. Gebruik dan de knop Bad automatisch inbouwen zodat er een wandje omheen komt. Pas zo nodig de wandhoogte en wandafmeting aan. Belangrijk is dat de badwand aansluit met de andere wanden, zodat er geen ‘onzichtbare tegels’ tussen de wanden worden geplaatst. Controleer dit in menu tegel. Het gebied rond het bad dient grijs gearceerd te zijn. Is dit niet het geval, dien je de badwand te degroeperen en handmatig te bewerken (lees hier hoe).

Naar volgende stap: licht instellen en media maken

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *