Stap 2 | Tegels zetten

Ga naar het menu Tegel | Zetten | Tegels

a) Open de tegelbrowser. In het voorbeeld wordt een zwarte 60 x 60 tegel van Mosa (greys 203 v060060) op de vloer gebruikt. Zoek deze op via de database. Gebruik het filter formaat 60 x 60. Selecteer de tegel en kies op OK. De muis verandert in een kwast, klik op de vloer. Onder startpunt in het rechtermenu kun je de positie van het tegelstartpunt aanpassen. Selecteer de knop tegel oppervlak en plaats de 60 x 60 tegel op de rechtermuur. Ook op de scheidingswand wordt de tegel geplaatst. Selecteer Wanden als zicht en druk op de knop Totale wandgroep. Ga ook naar wand boven zicht om de bovenkant te betegelen.

b) Open de tegelbrowser, selecteer nu de tegel Mosa Quartz 60 x 30 in het wit. Klik op de knop Manieren om van tegels zetten. Kies verband 1/2 en klik op ok. Plaats deze op de linkermuur en het blok (in 3D-zicht), en op de onderste muur (de deur).

c) Selecteer een hexagon tegels uit de serie hexagone 15×15 van Winckelmans. Zet deze op de bovenste muur (scheidingswand tegen aan staat). Druk op de knop Legvoorbeeld, om het patroon te leggen. Sleep nog twee hexagoon tegels naar het werkscherm en plaats deze naast elkaar. Daarna verbind je de ‘grijzere tegels’ zodat het een aansluitend patroon wordt. Sleep via het gele bolletje bij de pijltjes. Druk op ok en plaats op de muur.

d) De nis is betegeld met een 2,5 x, 15 x 0.9 tegel van Winckelmans. Zoek deze op in de tegelbrowser. Selecteer zicht totaal terugliggend en selecteer de nissen in het navigatiebord. Klik op de knop Totaal terugliggend en de gehele nis is betegeld.

e) Ga naar submenu kanten. Hier kun je profielen of overlappende tegels op uitwendige hoeken plaatsen. Rechtsklik op profielen om een profiel uit te zoeken. Klik onder Plaatsen op op de knop Ruimte. Alle uitwendige hoeken zijn nu voorzien van een profiel.  

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *