Nissen plaatsen

In het menu Ruimte | Deur/raam kun je deuren, ramen, nissen en openingen plaatsen in de ruimte.
Een nis kun je niet op vrije wand plaatsen. Zorg dat je een muur, scheidingswand of blok gebruikt. Met een nis kan je bijvoorbeeld een kast maken. Een nis heeft een rechthoekige vorm, tenzij je een vrije nis tekent.

Wanneer je een vrije scheidingswand nodig hebt om bijvoorbeeld schuine douchewand te tekenen, gebruik je een blok of scheidingswand in combinatie met vrije wand om de schuine hoek te tekenen. In het blok of wand kun je dan probleemloos de nis plaatsen.


Vrije nis tekenen

Vrije openingen en nissen worden gemaakt door behulp van knooppunten. Plaats deze met de linkermuisknop. Na het plaatsen van een knooppunt wordt er een lijn getrokken. De lijnen dienen elkaar niet te kruisen.

Wanneer je een knooppunt hebt geplaatst kan je deze ongedaan maken door een rechtsklik en dan Laatste kant wissen selecteren of gebruik de ESC knop.

Als je SHIFT ingedrukt houdt tijdens het tekenen, verschijnen er hulplijnen zodat je in rechte hoeken kan tekenen. Je kan ook de lengte van de lijn in invoeren. Wanneer je CTRL gebruikt kan je een boog tekenen.

Om de vrije nis of opening te voltooien, gebruik je de linkermuisknop of verbind je de lijnen naar het eerste knooppunt. Klik op de knop bewerken in de onderste taakbalk of dubbelklik op de nis op deze te bewerken. Van elk knooppunt is de positie aan te passen, te verwijderen of verbuigen.

Om vrije nissen te plaatsen op wanden selecteer je in het navigatiebord de wand. Dan ga je naar het wandaanzicht of selecteer je vloeraanzicht om de bovenkant van de wand te gebruiken.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *