Ruimte handmatig tekenen

Een ruimte kan uiteraard handmatig worden getekend. In ViSoft wordt er een onderscheid tussen muur en wanden gemaakt. Muren vormen de schil van de ruimte, zijn dus altijd de buitenste rand van de projectruimte. Wanden vormen de afscheiding in de ruimte.

Ga naar menu Ruimte | Muur | Muren tekenen om te beginnen met het handmatig tekenen van een ruimte.
De muis verandert in een groen kruis. Je kunt de muur in de juiste maat slepen of de maat intypen.

LET OP: teken altijd met de klok mee, anders staan de binnen en buitenmuren verkeerd om. Dit geeft problemen bij de betegeling en het plaatsen van een dak.

Met Hoek vastzetten (haakse modus) kun je aangeven of je wel of niet haaks wilt tekenen. Of houd SHIFT ingedrukt tijdens het tekenen. Voor ronde muren houd je CTRL ingedrukt. De laatste muur hoef je niet te tekenen. Met de knop Ruimte sluiten tekent het programma deze muur zelf. Als je de laatste muur zelf tekent let dan op het gele vlak wat ontstaat als het laatste punt het eerste punt werkelijk raakt. De ruimte is dan juist gesloten.

Getekende muren zijn na een klik op de muur snel te verslepen. Alle andere muren wijzigen automatisch mee. Deze functie werkt ook als je al tegels en sanitair hebt geplaatst.

De muren kunnen ook gesplitst worden. Selecteer met de linkermuisknop in het vloeraanzicht een muur aan, kies optie splitsen. De muur wordt in het midden gesplitst. Versleep de muur naar de gewenste maat.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *