Verdiepte douchehoek

Voor deze tutorial zijn de tegels van Mosa uit de serie Terra Maestricht gebruikt. Deze tegels zijn geschikt voor het visualiseren van een douchehoek.
Een verdiepte douchehoek is snel te tekenen met behulp van een gebied. In het gebied wordt eerst de uni tegel geplaatst, daarna is via de strippen functie de aflopende tegel met bijbehorende hoektegels te zetten. Tip: maak van te voren een tegelset, dan werkt de strippen functie nog sneller.

stap 1

Ga naar de tegelbrowser. Selecteer Mosa en de serie Terra Maestricht en filter op uni tegel en 15×15 cm. Selecteer de gewenste tegels (met CTRL zijn diverse tegels te selecteren) rechtsklik op een van de geselecteerde tegels en kies voor tegelset maken. Geef de set een naam.

stap 2

Teken op de vloer een gebied van 89,6 x 89,6 cm.

stap 3

Plaats de uni tegel in het gebied, kies voor een startpunt in de hoek zodat er geen snijstukken zijn. Pas eventueel de voegmaat aan als je niet uitkomt.

stap 4

Ga naar de strippen functie (ga naar menu Tegel | Strippen). Selecteer de stip door op de preview te klikken. Klik op de knop Gebied en selecteer het douchegebied en plaats de tegel met een klik. de Bord eigenschappen zijn in het rechtermenu aan te passen, zoals de orientatie.

stap 5

Plaats een hoekstrip, selecteer deze eerst door een klik op de preview. Plaats deze dan met de knop Wijzig strip tegel. Als de hoekstrip in de set is opgenomen worden hoektegels automatisch gezet.

verdiepte_douchehoek

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *