Objecten groeperen

Het komt vaak voor dat je combinaties van artikelen opnieuw wilt gebruiken, bijvoorbeeld opstellingen uit je eigen showroom. Je kunt dan de losse artikelen groeperen en in je eigen bibliotheek opslaan.
De snelste manier om een opstelling te groeperen is alle gewenste artikelen in een lege ruimte te tekenen. Kies voor een ruimte snel, accepteer de standaard afmeting van 300×400 en plaats alle artikelen op de achter muur en gebruik zoveel mogelijk de functie centreren. Neem als voorbeeld het standaard ViSoft sanitair en plaats een wastafel, kraan, spiegel en planchet. Sleep een venster om alle artikelen heen en rechtsklik op een van de getekende artikelen en klik op objecten groeperen > groep. Je kunt in het vervolg ook de sneltoetscombinatie CTRL +G gebruiken (CTRL+U voor ungroup).

groep-1

De artikelen zijn nu een groep binnen de tekening. Rechtsklik nog een keer op een van de getekende artikelen en kies nu in bibliotheek opslaan.

ViSoft toont een 3D weergave van de gegroepeerde artikelen, ken eventueel een prijs e.d. toe en kies voor opslaan.

groep-2

Je kunt zelf mappen aanmaken en daar de gegroepeerde artikelen in opslaan in de wandbibliotheek.

Wil je de gegroepeerde objecten liever in de sanitair browser onder je eigen objecten opslaan, kies dan voor export in het scherm Opslaan eigen wand ontwerp. Sla het onder een van de bestandtypes op, en importeer deze in je eigen objecten (hier lees je hoe)

 

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *